System gastronomiczny SOGA

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: NOVITUS
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • Cena netto: 1 590,00 zł 1 955,70 zł

Profesjonalny system obsługi punktów gastronomicznych SOGA stanowi niezwykle przydatne narzędzie wspieracjące funkcjonowanie każdej restauracji, baru, kawiarni, etc.

Ssystem pozwala na dokładne monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów. 

Przejrzysty i bardzo czytelny układ programu umożliwia niezwykle szybkie opanowanie go przez pracowników.

Dzięki bardzo przejrzystej konstrukcji programu, zarządzający systemem może go w dowolny sposób konfigurować, odzwierciedlając rzeczywisty układ stolików czy budując wygodne menu.


Osobnym modułem wchodzącym w skład pakietu dla gastronomii jest moduł magazynowy, który uzupełnia działanie całego systemu o możliwość szczegółowego rozliczania stanów oraz wartości magazynu, budowania receptur oraz ewidencjonowania dokumentów od dostawców.
Na uwagę zasługuje również możliwość współpracy z oprogramowaniem hotelowym, co znacznie zwiększa możliwości wykorzystania programu.

Ze względu na ilość wymieniamy tylko najważniejsze funkcje dostępne w wersji podstawowej:

  • obsługa ekranów dotykowych
  • praca w różnych rozdzielczościach ekranu
  • praca na jednym lub wielu stanowiskach
  • graficzne odwzorowanie układu stolików na sali
  • rezerwacja stolików
  • obsługa rachunków: łączenie, dzielenie, przekazywanie pomiędzy kelnerami
  • komentarze dla kucharza na zamówieniach
  • obsługa drukarek kuchennych
  • wydruk zamówień na drukarce fiskalnej
  • możliwość wydruku logo
  • sprzedaż pizzy
  • sprzedaż zestawów (np. hotdog + frytki + cola)
  • funkcja szybkiej sprzedaży (bez przypisania do stolika)
  • obsługa różnych form płatności
  • obsługa rabatów i Happy Hours
  • obsługa kart rabatowych, lojalnościowych, pre-paid
  • obsługa rachunków hotelowych łącznie z opcją All inclusive
  • definiowanie różnych form płatności
  • wystawianie faktur i korekt
  • tworzenie raportów sprzedaży, m.in.: stan kasy, sprzedaż artykułów, udzielone rabaty, obrót wg godzin, stan kasy, anulacje i pomyłki, sprzedaż artykułów wg form płatności, obrót w poszczególnych grupach wg form płatności, wpłaty i wypłaty wg kelnerów, rozliczenie kierowców, koszty dostaw, raport ogólny zawierający ilość wystawionych rachunków, ilość klientów, średnią ilość klientów na rachunek, średnią wartość rachunku, średnią wartość rachunku na klienta.
  • obsługa czytników kart magnetycznych
  • obsługa wyświetlaczy FVD
  • obsługa dodatkowych monitorów reklamowych
  • przypominanie o konieczności wykonania raportu dobowego
  • definiowanie różnych uprawnień w programie dla różnych użytkowników
  • oraz wiele, wiele innych